20-05-2004

Met zowaar! door Den Bosch voor weer een flink aantal geopatra-caches. De cache van Barny is een grap. Je hoeft nergens heen en allleen maar een verhaal te loggen.

 

virtual504. Voor het lapje houden by Barny
504SmileOmdat ik in de buurt was van deze cache, kon ik het niet laten mijn krachten er eens op te botvieren. Het was wel mooi weer, maar het water is nog niet echt op temperatuur en je moet wil je de cache pakken, toch wel via het water naar dat eiland. Helaas vergeten een zwembroek mee te nemen, maar ik zag geen mens, dus ben ik naakt naar de overkant gezwommen, op mijn rug, daarbij rugzak met kostbare inhoud boven het oppervlak houdend. Op het eiland zelf viel het zoeken naar de cache mee en kon ik opgelucht mijn log zetten in het grappige logboek. Nog wat mooie foto's gemaakt op het eiland en weer terug via dezelfde procedure als de heenweg. Helaas is dat hopeloos misgelopen. Waarschijnlijk bevond ik mij al zwemmend in het territorium van een broedende zwaan en plots werd ik aangevallen door dit dier dat vanuit onverwachte hoek opdook. Ik verdedigde mij natuurlijk flink, voornamelijk door mijn rugzak met kostbare inhoud als afweerwapen te gebruiken, maar helaas is door die actie wel alles doornat geworden. De zwaan zag mijn verdriet om vooral de verloren gegane foto's en hield het verder voor gezien. Hij had me genoeg schrik aangejaagd.
Opgelucht heb ik de kant bereikt, en bibberend moeten constateren dat de doornatte camera zijn geheimen niet meer kon prijsgeven. Helaas dus geen plaatjes van het gebeuren. Men zal mijn relaas op mijn eerlijke woord als Fries moeten geloven.
Maar het was wel een avontuur, dat ik niet snel zal vergeten.


traditional503. Halve Zolen Sluis. by Geopatra
SmileSamen met zowaar! naar de sluis gelopen. Voor haar al de tweede keer, dus mocht ik zelf navigeren. Onderweg heeft ze me uitgelegd waar de term halve zolen vandaan komt. Het slaat niet op de Bossenaren gelukkig, maar heeft te maken met de schoenindustrie in Waalwijk en omgeving, alwaar het treintje vroeger heen reed.
Wel een nieuw record snel-loggen gevestigd vanwege dorstige muggen sie zich op de stash area ophouden.

501
multi502. Moerasdraak by Geopatra
SmileSamen met zowaar! getracht de Bossche Moersdraak te temmen. Dat is redelijk gelukt. Op de heenweg deed zowaar! het werk daarbij wel wat geholpen door een voorbijgangster. Op de terugweg heb ik zelf het stoere werk verricht met assistentie van een passerende wielrenner.
Een alleraardigste en zeer verrassende cache die ons op onverwachte plekken bracht.


traditional501. WENS by Geopatra
SmileSamen met zowaar! op stap. Normaal neemt zowaar! het voortouw, maar bij deze liet ze het toch lelijk afweten. Moest ik dus hoogstpersoonlijk dit karwei klaren. Ik WENS degenen die deze zomer gaan proberen de cache te bemachtigen, veel sterkte!

 

traditional500. DiHaRwP 11: Trimbaan by Geopatra

SmileSamen met zowaar! een dagje op stap. Ik had de indruk dat van de trimbaan weinig gebruik wordt gemaakt om te trimmen, maar ik kan mij vergissen natuurlijk. Zelf hebben we even drie maal de armen gestrekt op de daartoe aangewezen plek.

 

traditional499. VresselseCache by GeoChuck
SmileSamen met zowaar! een leuke wandeling gemaakt heen en terug naar de cache. Had meteen de hint gelezen, want dat doe ik altijd bij bos-caches, en kon er geen hout van maken. Op de stash area natuurlijk wel.


traditional498. Hg & Dirty & SnelWeg by Muizebeest
SmileWat lastig om de startplek van de wandeling te vonden vanwege een benadering vanaf de verkeerde kant. Toen we eenmaal het pad hadden gevonden, was het zo gepiept.

497
multi497. De Negen Dreven by Zuurtje, Larostam & Jay-Dee
SmileSamen met zowaar! een dagje op stap.
Deze cache lijkt mij een probleem!
Op de terugweg werden we aangesproken door de assistent van de boswachter. Wij liepen op een voor publiek afgesloten pad en nog erger: we hadden in het bos gelopen buiten de paden. Waarom? Ja daar ligt een cache. Hij had van het spelletje gehoord, maar wist er het fijne niet van. Gelukkig heb ik tegenwoordig een uitvoerige print bij me van de ins en outs van het geocachen en die heb ik hem gegeven. Wij veronderstelden dat de cache-leggers vorig jaar bij het scout-gebeuren toestemming hadden gekregen voor het plaatsen van deze cache. Zeker niet! Volgens hem hadden we geluk dat we de boswachter zelf niet tegenkwamen, want die had ons zonder meer bekeurd.


traditional496. Nw. Herlaer by Geopatra
SmileLeuk samen met zowaar! op stap. Eerst probeerden we de cache van de verkeerde kant te benaderen, maar nadat we waren teruggekeerd het juiste paadje gevonden. Hoewel zowaar! vandaag de navigatrice was, ben ik bij deze cache voorop gaan lopen, me afvragende waar ik (als geestverwant van Geopatra) de cache zou plaatsen. Wel, onze gedachten kwamen overeen: ik liep recht naar de cache, zowaar! is mijn getuige.


traditional495. Wilderness 6 / Dommeltje by Geopatra
SmileLeuk samen met zowaar! door de wildernis gestruind. Natuurlijk ontbraken daarbij brandnetel en mug niet, zodat we snel hebben gelogd en een veilig heenkomen hebben gezocht.


traditional494. DiHaRwP 10: Stadion by Geopatra
SmileVroeg opgestaan om weer eens een dagje Den Bosch aan te doen. Bij het stadion was het opvallend rustig. De FC is net kampioen geworden, maar dat was hier niet te merken.


492traditional493. Bossche Bollen by Geopatra
SmileVroeg opgestaan om weer eens een dagje Den Bosch aan te doen. Op het vroege tijdstip kon ik gelukkig ongezien mijn gang gaan. Heb de bolletjes bestudeerd, maar vind ze wel wat klein. Het lijken kabouterhuisjes. Maar misschien valt het mee als je binnen bent. Het lijkt me overigens wel lastig behangen met die ronde muren.


traditional492. Canisteria Fotografica Megalomania by Geopatra
SmileVroeg opgestaan om weer eens een dagje Den Bosch aan te doen. Deze cache lag aan het begin van de lange route. Ik had nog geluk dat het pontje, waar TomTom mij langsvoerde al om 6 uur in bedrijf was. Vanwege het kletsnatte gras op de dijk de laarzen aangetrokken voor een heerlijke ochtendwandeling. Aan het eind de verwachte hoeveelheid cannisters. Voor de zekerheid zelf nog van die dingen meegenomen en er 7 ingestopt, zodat de megapot nu barstensvol zit.