13-05-2004

Via Amsterdam, Muiden, Hilversum en Het Gooi naar Almere met soms fraaie creaties.

 

traditional440. Nederlandse EK Pool Cache by Williii Carrotte, Rovel & Achtbaangek
SmileWat een sneaky place voor een cache daar in Almere! De hint moet letterlijk worden opgevolgd, bovendien in die volgorde. Van mij mag de cache na het EK blijven. Dat verdient ie zeker. Volgens mij gaat trouwens Spanje dit EK winnen. Het is nogal bij hen in de buurt en dat helpt. Bovendien heeft Spanje wat recht te zetten. Ze behoren altijd tot de favorieten, maar bakker meestal niks van. Nu dus wel.


439traditional439. De omgevallen berk by Blokhut
SmileEen mooie wandeling naar de stash locatie. Aldaar bleken er wel meer van die liggende types te zijn. En mijn pijltje wees steeds naar een verkeerde. Gelukkig werd ik tijdens de zoektocht gebeld door een cacher die deze al op zijn lijstje had en werd ik naar de juiste plek verwezen.
NINU


traditional438. Snel weer verder 2004 by Blokhut
SmileToen ik na een tijdje zoeken eindelijk de cannister van zijn plekje haalde, viel er een menigte mieren in het ontstane vacuum. Toch had ik niet de indruk, dat de cache op een mierennest zit. Het zullen wel toevallige passanten zijn geweest, denk ik.


traditional437. LDBC by Satellietje
SmileHet is jammer dat ik niet het verhaal van het vinden van deze cache kan vermelden. Dan zou ik namelijk moeten spoilen en dat wil ik absoluut niet bij deze cache-legger-crack.
Bedankt Satellietje! Ik heb me prima vermaakt, ook al duurde het wel even.
NINU


436traditional436. Op z’n kop by Satellietje
SmileAls instant-fan van Satellietje had ik deze snel gespot toen ik eenmaal op de stash area was beland. Dat duurde overigens nogal lang vanwege slechte ontvangst van de overige satellieten.
NINU


mystery435. Achtbaanserie #1: Winterstop by Achtbaangek
SmileDe puzzel 3x opgelost. De eerste keer vlak na het uitkomen van de cache, maar het papiertje ben ik kwijtgeraakt. Toen vlak voor het GME-event, maar er op die dag niet aan toe gekomen en natuurlijk weer papiertje kwijt. Gisteren dus de coords maar in mijn GPSr gezet en zo kon ik vandaag deze cache eindelijk graaien. Gelukkig maar, want een andere cache in de buurt kon ik niet vinden, en zo kon ik mijzelf met deze cache troosten.
NINU


traditional434. TWEEDE CARPOOL CACHE by mc gregor
SmileTijdens de lunch gelogd. Ja een mens moet eten ook al is ie aan het cachen. Na de lunch de cache teruggelegd en weer keurig toegedekt.


traditional433. eerste carpool cache by mc gregor
SmileGenietend van een het uitzicht vanaf de carpoolplaats: gras daarachter bomen daarachter windmolens de log gezet op de dikke logrol.

432
traditional432. Log de cache #2: Ruïne by Achtbaangek
SmileHier lezet ghij den storij van den bruuten ende wreeden edelman Willem van Seewolde alvoorens de hij bruute ende wreede was. Als jongheliede was de hij meer eenen slappen vatendoeck die liefst aan sijns moeders rocken hingh. Dat weckte den laghlust op eener Frieschen eedelman, Wilhelmus Carrottingha genaemt. Daarendeboovendienerboovenop sprack dezen alom gewaerdeerden Frieschen eedeljoncker: 'Willem, ghij sijt eenen Watje' en deezen woorden heeft in hem den toorn ontbrant en sijns verderen levens beheerscht.


traditional431. Log de cache #1: Racebaan by Achtbaangek
SmileHet was zo'n dag vandaag waarop ik zin had. Geen weer om te lopen, dus scheuren maar met die koe. Het is ook om die reden dat de houten paaltjes op 200m van de cache nu niet meer het verkeer tegenhouden. Ik heb ze gewoon aan gort gereden, want ik wilde deze cache drive-in doen. Dat is goed gelukt. Daarvoor moesten wel wat struiken sneuvelen, maar wie maalt daarom? Eigenlijk ging het veel te gemakkelijk en ik had dus nog flink energie over voor een extra rondje over de racebaan die binnenkort de poorten helemaal sluit. Wel, ik heb een handje geholpen. Natuurlijk zat het hek op slot en nu nog steeds, maar de zin van het hek is weg, omdat ik hele stukken uit de omheining heb platgewalst en daarna met brandende banden rondjes heb gescheurd totdat ik in de verte blauwe zwaailichten ontwaarde. Fluks de wijk in en daarna met een stalen gezicht en een vaartje van 20 km/u oom en tante agent gepasseerd. Ze keken nog wel, maar zagen in mij niet meer dan een net uit de winterslaap ontwaakte vutter.
Mijn adrenaline-gehalte was weer op normale proportie en zo kon ik rustig naar de ruïne van het kasteel rijden.


430traditional430. [GME 2004] - Niet Aanmeren by Lolz
SmileLeuke plek voor een cache. En de wandeling heen en terug is ook prima. Ik had alleen wat last van een agressieve hond die met zijn bazinnetje aan de wandel was. Ik was dus zo slim om een andere terugweg te nemen. Het hielp niet, want weer kwam ik het niet op elkaar afgestemde duo tegen.


traditional429. VIERDE CARPOOL CACHE by mc gregor
SmileEr waren werkzaamheden gaande op de carpoolplek, dus moest ik paar keer toevallig net op hetzelfde plekje de veters van mijn schoenen wat beter vastdoen. Daarna nog even een wandelingetje gemaakt naar een andere cache in de buurt.

 

428

traditional428. Spookgat by Satellietje
SmileGelukkig was ik geen sluipverkeer, want dat ben je tussen 7.00 en 9.00 en dan mag je niet verder vanaf de kant die ik kwam. Net na negenen kon ik dus mijn log zetten in de auto gezeten, onderwijl genietend van het ruime uitzicht op deze locatie.


traditional427. DERDE CARPOOL CACHE by mc gregor
SmileToch wel flink moeten zoeken, vooral ten gevolge van een flink verschil in meting van de cache-locatie tussen de legger en mij. Misschien moet ik ook maar eens een Garmin aanschaffen. Gelukkig bracht een hulplijntje uitkomst en dat was niet de laatste keer vandaag.


traditional426. Gas er op! by Satellietje
SmileVandaag meerdere caches van Satellietje gedaan en onmiddellijk fan geworden van deze creatieve cache-plaatser. Deze cache bevat bovendien een dosis humor die ik ook zeer kan waarderen.
NINU


traditional425. Flapje by Nico Bartels
SmileVroeg opgestaan om een dagje lekker te cachen. Om 06.15 was deze voor de bakker, maar wel nadat ik verschillende keren vastliep (niet letterlijk) in de struiken. Om de een of andere reden verwachtte ik een konijn op de cache-locatie, waarschijnlijk door de suggestieve naam waar de heer Y.v.h.H. nog een schrijnend lied over heeft gezongen.
NINU