13-10-2003

Met Menno en een aankomend journalist een wandeling bij Scherpenzeel gedaan. Daarna nog naar Barneveld en Leusden.

 

290multi290. "Listen To The Message" by Team Kleijn
SmileSamen met 8BG naar de message geluisterd. Extra goed, want 8BG had al eerder deze proberen te vinden, maar was jammerlijk gestrand. Bovendien extra goed geluisterd, omdat het zijn 300e gevonden cache zou moeten worden. Aan het luisteren lag het dus niet, maar wel aan de constellatie van de satellieten, dat het bar moeilijk was onze positie en dus ook van de WP's te bepalen. Het bos is echter niet groot en met wat improvisatie en goed nadenken werden alle gegevens voor de cache getraceerd. Daarna was het een juichende 8BG die triomfantelijk met de cache een ererondje door het bos heeft gemaakt. Jonge, jonge, wat was ie blij! Maar als vader heb je dan de taak dit overdadig jeugdig enthousiasme in te dammen. Bovendien was het al laat en barstte ik van de honger. Dus hebben we ons in Amersfoort tegoed gedaan aan een heerlijke maaltijd in de eerste de beste snackbar die we tegenkwamen.

 

 

traditional289. De Boekenkist by Team Dusty
SmileOp weg van A naar B, kwam ik plots tot de ontdekking vlak langs deze cache te rijden. Als hunter kon ik die niet laten liggen zonder mijn naam in het logboekje te schrijven. Helaas niet voorbereid, dus geen boek bij me om te ruilen. Wat een kist van een kist trouwens. Vorige week zag ik trouwens ook al zo eentje hier in de buurt. Bij ons in het westen zijn de grondprijzen wat duurder, dus zijn bij ons de caches wat kleiner.

 

 

288multi288. Flaporen Route Scherpenzeel by Brammetje
SmileSamen met 8BG en een journalist in spé van ZIP deze tocht in drie uren volbracht. Dat het zo lang duurde kwam vooral door de vele vragen die wij moesten beantwoorden in een slenterend looptempo. Bovendien had 8BG ons weer eens te pakken. Hij ging over de administratie en liet ons op totaal verkeerde punten zoeken naar flaporen. Omdat die daar ter plekke niet waren aangebracht, zochten wij ons het apenschompis en vonden natuurlijk niets. Toen we aan het eind van de tocht tot de ontdekking kwamen dat we alle letter-aanwijzingen toch hadden gevonden, hebben we 8BG hierover eens flink aangesproken. We hadden bedacht de journalist de cache te laten vinden, maar dat mislukte omdat 8BG met zijn maat 46 er bovenop ging staan en zo de 'schat' blootlegde.
NINU