24-09-2003

Vooral het ontmaagden van de Nonnen van de Donge bij Oosterhout heeft grote indruk gemaakt. Maar ook was ik actief bij Gorinchem, Terheijden en Breda.

 

232multi232. Den Deijl 2003 by Euro & Co
SmileNaar Breda getogen om wat door het Mastbos te struinen in de omgeving van Den Deijl. Het is een verrassend eenvoudige wandeltocht totdat je bij WP4 komt. De vorige WP's lijken wel een handtekening van de maker te hebben, dus zoek je bij WP4 ook zoiets. Ik heb me werkelijk suf gezocht. Maar ijzig volhouden wordt uiteindelijk beloond. Maar dan ben ik wel een uurtje verder. Hierna is het vinden van de cache niet moeilijk meer gelukkig, want ik heb het wel een beetje gehad. Het is al laat geworden, ik heb honger en wil naar huis. Zo gezegd, zo gedaan.
NINU
Voor alle duidelijkheid: een prachtig uitgezette cache in een mooie omgeving. Dank daarvoor.

 

 

 

 

231multi231. Who pays the Ferryman? by Euro & Co
SmilePrecies op het moment dat ik kom aangelopen naar het voetveer, zie ik het bootje aankomen. Er stappen zes personen met bijbehorende fietsen van boord. Ik ben de enige die richting Haagse Beemden gaat. Wel vreemd die naam als je vlakbij Den Haag woont. Een kwartiertje wandelen aan de overkant brengt je naar de cache. Het is hier heel rustig. Heel in de verte zie je de snelweg, maar ik hoor het verkeer niet. In de logs lees ik, dat je ook via de andere kant de cache van dichterbij kunt benaderen. Hoe wisten ze dat? Je hebt toch het telefoonnummer nodig van het voetveer? Hebben ze dat gewoon in het telefoonboek opgezocht? De slimmeriken. Laat mij maar lekker een stukje wandelen.
NINU

 

 

 

 

230multi230. De Nonnen van de Donge by franky639
SmileEigenlijk had ik er niet op gerekend, maar mij viel vandaag de twijfelachtige eer te beurt om de Nonnen van de Donge te hebben mogen ontmaagden. En ik kan je vertellen: het was heerlijk, vooral vanwege het prachtige weer en de mooie tocht vooraf. Natuurlijk heb ik ook wel een puntje van kritiek. Het zal wel Brabantse humor zijn, maar ik kon er niet om lachen. Je kunt nl aan het begin van de wandeling kiezen welke kant van de Donge je neemt. Het pijltje van Lumière gaf geen uitsluitsel, dus maar gokken. Nou je snapt het wel, na een km lopen bleek het de verkeerde kant te zijn. Ik had graag de hint gehad: ga naar de overkant. Bij deze dus voor een ieder die de tocht wil gaan maken. Op de terugweg werd ik aangesproken door een Belgische top-cacher Speerpunt genaamd. Hij had ook zijn zinnen gezet op de Nonnen en best wel goesting. Maar wel te laat! hahahaha. We hebben gezellig een uurtje staan kletsen en toen gingen we weer verder, want er moest nog meer gecached worden vandaag.
In: led flitslamp
Uit: castagnetten

 

 

229mystery229. KMRD by GOTCHA
SmileGisteravond de puzzel bedwongen en vanochtend vroeg op weg om de cache te graaien. Dat is gelukt. Verder kun je er weinig over vertellen, want dan zit je snel te spoilen. Dus daarom het volgende:
Voor het laatste stuk van de tocht heb ik andere dingen aangedaan i.v.m. het je-weet-wel. De dienst ernaast was vandaag gesloten, maar ik was toch al niet van plan daar gebruik van te maken.
Ik kwam nog langs een behoorlijk oud geval waar een bekend iemand heel lang geleden naar toe moest en op merkwaardige wijze weer wegging. Ik heb nog genoten van het mooie uitzicht op wat er zo te zien valt en daar waren ook die rare beesten bij. Een kilometertje voor de cache passeerde ik nog een spoorlijntje (mag ik toch wel zeggen hé?) en bij het weggaan werd ik na een paar kilometer een spuuglelijk gebouw gewaar. Wat doet dat daar zo maar in het land, vraag je je dan af.
Kortom een afwisselende en spannende tocht, voor iedereen aan te raden. Maar dan moet je eerst wel die puzzel oplossen.
NINU