05-09-2003

Zeer intensieve wandeldag samen met Menno in de duinen alwaar vier caches werden opgedoken. Afgesloten met een trip naar Obdam voor een cache van Goofy.

 

190multi190. Duck’s Paradise by Goofy
SmileSamen met 8BG een dagje Noord-Holland, duingebied en zo. Na de kust wat te hebben afgestruind, landinwaarts getrokken om een paradijs te betreden. Volgens de titels zou dat voor eenden bedoeld zijn. Helaas hebben we die niet gezien. Wel andere dieren, maar geen dingo's (waar Goofy van afstamt). Behalve honden waren dat zwanen en koeien plus een stier. 8BG deed verwoede pogingen contact te maken met deze dieren. Het vinden van de cache liet ik overigens over aan 8BG, omdat ie zo graag de TB wilde incasseren. Voor wie het niet weet, onze spelregel is: wie de cache als eerste vindt, mag de TB. Vandaar. Verder wel een grappig wandelingetje naar en van de cache.
NINU

 

 

 

189traditional189. Schoorl by GeoGerard
SmileSamen met 8BG een dagje Noord-Holland, duingebied en zo. Na L30, de Brownies en Ceesh trokken we met de auto naar Schoorl om deze klus te klaren. Geparkeerd op advies van gr bij pannenkoekhuis Duinvermaak. Hoewel we redelijk moe waren van de vorige caches, vol goede moed aan deze tocht begonnen. Onderweg in de buurt van de cache grote twijfels over de te kiezen richting en manier van benaderen. De tekst in de beschrijving zegt immers, dat het niet geoorloofd is buiten de reguliere paden te WANDELEN. 8BG wilde het laatste stuk daarom kruipend afleggen om onder het verbod uit te komen. Uiteindelijk zijn we maar gaan hardlopen, want dan ben je er ook vlugger. De cache lag en ligt er keurig bij. Na afloop van dit avontuur een welverdiende pannenkoek met ham en kaas plus warme choco met slagroom genomen om weer op krachten te komen.
NINU

 

 

188multi188. Ceesh by GeoGerard & PWN Rangers Kees and Ger
SmileSamen met 8BG een dagje Noord-Holland, duingebied en zo. Na L30 en de Brownies was Ceesh aan de beurt. Eerst eventjes fors rekenen daar hoog in de Zwitserse Alpen en dan op weg. Onderweg werd onze aandacht getrokken door een bermmaaier die wel heel rigoureus te werk ging. Alle struikgewas dat zich minder dan 4 m van de weg bevond werd rücksichtslos afgehakt, tot moes vermalen en daarna via een zuigsysteem op de kar geladen. We hebben de bestuurder van dit gruwelwerktuig daar natuurlijk op aangesproken. Zijn verdediging was, dat dit de manier was om meer diversiteit in de flora te krijgen. M.a.w. langs de berm gaan nu de meest fantastische planten groeien. We wachten af. Uiteraard werd de cache weer benaderd via de voor navigateur 8BG karakteristieke spiraalvormige beweging, alsof we al niet genoeg km hadden gelopen deze dag.
In: opblaasbal
Uit: Knaus opbergzakje

 

 

187virtual187. The Dune of the Brownies by Rovel
SmileSamen met 8BG een dagje Noord-Holland, duingebied en zo. Na L30 doorgewandeld naar het hoge duin om de brownies te verplaatsen. Heel aardig bedacht deze afwisseling in het geocache-bestaan. Wij hebben het probleem getackeld door ons op te splitsen en via gsm contact te houden. Van tevoren weet je natuurlijk niet, welke situatie je aantreft bij het vinden van de verdedigingspunten. We hadden enorm geluk, want we troffen de ideale situatie, zodat we heel snel een en ander konden verwisselen. De kans op deze situatie was 25% volgens mijn berekeningen. Na afloop was het goed toeven in het zonnetje op het hoge duin. We hebben nog even gepraat met een Fries echtpaar, dat fietsend de duinen aan het verkennen was. Ik kon ze in mijn moederstaal te woord staan, wat mij altijd goed doet als Fries om útens. We hebben trachten uit te leggen, wat geocachen zoal inhoudt en er zijn foto's gemaakt.

 

 

186traditional186. L30 by Rovel
SmileSamen met 8BG een dagje Noord-Holland, duingebied en zo. Begonnen werd met L30. Eerst natuurlijk braaf een kaartje kopen, dan de lange wandeling naar het strand dat we met veel omwegen bereikten. Ter plekke de situatie ingeschat en duidelijk was, dat hier omzichtig gewerkt moest worden. Instortingsgevaar was alom aanwezig. De bouwput dus gestut met wat op het strand voorradig was, 8BG fungeerde als tunnelbouwer en ik als zandzuiger. Met vereende krachten werd het deksel, dat inderdaad voor tere vrouwenhandjes te groot is, van de buis gedraaid en kwam de cache binnen handbereik. Na het logritueel het hele zaakje weer bedolven onder het zand. Het stutmateriaal is achtergebleven voor volgende teams.
NINU