14-08-2003

De duinen bij Haarlem waren het eerste doel, waarna verder werd gereden naar Halfweg en de cache-dag eindigde in Amstelveen.

 

multi137. THE RISING SUN by Wolfje-TEAM BROTHERS IN ARMS
137SmileIn de avond Amstelveen met een bezoekje vereerd. Nog maar net de rugzak omgehangen en onderweg naar de cache, werd ik opgemerkt door twee fietsers die ook dezelfde cache wilden vinden. We hebben hier te maken met twee verse geocachers die net hun eerste cache-ervaring hadden opgedaan bij de luchtjes-cache. Even kennis gemaakt (Mark en Laura), daarna ieder zijns weegs naar de cache die een kilometertje verderop lag. Er zijn meerdere wegen naar de cache, zo bleek toen ik er aankwam. Het tweetal was druk aan het zoeken, maar nog zonder resultaat. Ik besloot niet te wachten tot zij hem gevonden, gelogd en weer verstopt hadden, omdat het al bijna donker was. Is het mijn intussen getrainde intuïtie, was het geluk, wie zal het zeggen? Ik liep onmiddellijk naar de juiste plek, pakte de cache en zag de toch wel enigszins teleurgestelde gezichten van de jongelui. Maar ze weten het nu. Geocachen kan hard zijn. En zoals ik altijd mijn maatje 8BG voorhoud: Daar leer je van en dat is goed voor je ontwikkeling. Gelukkig hebben we samen in goede harmonie kunnen loggen en de cache weer teruggelegd. Heb ze wel verteld, dat vlakbij de luchtjes-cache nog een cache ligt. Enthousiast gingen ze op weg om die ook te scoren. Ik lees het wel in de logs of het gelukt is.
NINU

 

traditional136. Coin cache by Wolfje -TEAM BROTHERS IN ARMS
SmileIn de avond Amstelveen met een bezoekje vereerd. Na mij eerst flink te goed te hebben gedaan aan de overrijpe bramen die in groten getale rond de cache hangen, aan het speurwerk naar de cache begonnen. Toch wel even flink moeten zoeken, voordat ie zijn aanwezigheid prijsgaf. Veel coins, maar geen TB gezien.
Ik heb een Belgische Euro toegevoegd aan de verzameling.

 

traditional135. ER ZIT EEN LUCHTJE AAN by BIANCHI-Team brothers in arms
SmileIn de avond Amstelveen met een bezoekje vereerd. Getracht zonder GPS, louter door op de geur af te gaan, deze cache te vinden. Dat was te hoog gegrepen, dus de logs tot dusver zijn zwaar overdreven. Ik moest toch Lumière (mijn SporTrakPro) inzetten om de cache te vinden. En het klopt: er zit een luchtje aan, meer niet.

NINU

 

134traditional134. Kattendel Beach (#1 of Thijsse´s Wish Trilogy) by Waterboys
SmileSamen met 8BG een dagje Haarlem e.o. afgestroopt. Bij parnassia gestart door de duinen met de bedoeling langs de zee terug te lopen. Dat lukte niet helemaal. Het pad door de duinen wordt op een gegeven moment tot verboden gebied verklaard. Dus het laatste stukje naar de cache over het naaktstrand. De cache-plek opgezocht en de boel uitgegraven. De cache-doos zit barstens vol, dus het wordt tijd voor een bezoekje door de cache-leggers om de staaltjes van kunst eruit te halen. Wij hebben nog net een schelp met onze namen erop erin kunnen stoppen. Ik heb een HH geval eruit gevist. (Nog maar eens kijken of het er echt één is en welke.) Daarna heb ik de boel wat dieper begraven, want de cache lag bijna aan de oppervlakte, wat volgens de beschrijving niet de bedoeling is. Ten slotte rustig terug gewandeld naar Parnassia.

 

133traditional133. Cache Culinair by stuartteam
SmileSamen met 8BG een dagje Haarlem e.o. afgestroopt. Toen 8BG mij bij Kraantje Lek beloofde te zullen trakteren op een heerlijke pannenkoek als ik eerst de cache culinair wist te vinden, was ik natuurlijk niet meer te houden. De auto neergezet en de duinen in. Op de cache-plek wees Lumière (mijn SporTrakPro) mij regelrecht naar de juiste plek. 8BG wilde dat ik hem even ging pakken. Nou mooi niet, van mij kan 8BG de boom in. Na even goed nadenken en wat deduceren en combineren de cache op de juiste manier bemachtigd. Ik hem mijn vegetarische zaterdag-menu-recept in het logboek geschreven. Daarna bij Kraantje Lek mijn beloning wezen halen.

 

 

 

132multi132. Galloway's Box by Team Whitey Sikk
SmileSamen met 8BG een dagje Haarlem e.o. afgestroopt. Daarbij kwamen we ook Galloway's box tegen die verstopt lag in de buurt van drie vissers die grote belangstelling hadden voor ons doen en laten. Ze stonden op ongeveer 200 m van de cache-plek en we hebben ze het één en ander over geocachen verteld. Het noemen van mijn bijnaam inspreerde één van hen tot de uitspraak: Williii Carrotte loopt zich kapotte. En lachen die vissers! Die verzetten nauwelijks een poot op zo'n dag, beetje zitten, beetje kletsen. Eén van de drie vroeg: kennen jullie elkaar van het geocachen? Nou nee, was het antwoord, wij zijn vader en zoon. Oh ja. Waarop een tweede vroeg: kennen jullie elkaar van het geocachen? Ja, lachen met die vissers. Toen we terugkeerden van het cache-graaien hebben we ze verteld dat de schat in goede staat verkeerde, maar dat we niets hadden geruild.

 

traditional131. Forest in the Meadow by Team Whitey Sikk
SmileSamen met 8BG een dagje Haarlem e.o. afgestroopt. Tsja, als je op 22 m langs een andere cache loopt dan die waar je mee bezig bent, kun je die niet laten liggen natuurlijk. Nou ja, je laat hem natuurlijk wel liggen, maar.. wat een ingewikkeld verhaal. We hebben in ieder geval veel bramen gegeten, maar wel een paar voor Johan van KIS98 laten hangen. Ten slotte is ie sinds kort ook hecto-cacher...
NINU

 

multi130. European IMC No. 1 P - NL – Lievelden by Waterboys
130Smile[NL] Samen met 8BG een dage Haarlem e.o. afgestroopt. We begonnen met deze cache vol goede moed. Het was niet meer zo warm, dus wat houdt je dan nog tegen? Nou een paard b.v.. In De Lie (Haarlemmerliede) werd 8BG letterlijk gegrepen door een hitsig paard. Met de grootste moeite wist 8BG aan het beest te ontsnappen, maar de schrik zat er goed in. Toen kwamen we ook nog plaatselijke inwoner Gerrit tegen op de fiets in het weiland met een stuk touw aan het stuur. Had ie altijd bij zich voor het geval dat er een schaap in het water lag. Met om de minuut een vers bulderend opstijgend vliegtuig boven ons hebben we de tocht volbracht. Overigens wel genoten van de prachtig uitgezette wandeling door bos en weilanden. De cache ligt op een verrassende plaats en wordt goed bewaakt, zoals ook al opgemerkt door het team KIS98 die een paar uur na ons ook de cache wist te vinden. Zijn reportage over het paard, geeft wel aan hoe avontuurlijk deze tocht kan zijn. 8BG kan er over meepraten...
NINU, maar wel een TB meegenomen.
[EN] Together with 8BG we found this cache. This was not easy because of animal troubles: 8BG got attaqued by a horse. So during all of the hunt, he was very frightened of all kind of animals: sheep, flies, dogs, cats, frogs, birds (including Boeing 747) and especially the cows that watch over the cache. With great difficulty I succeeded in taking him with me along all these terrifying creatures. At last he hided somewhere in the bush and surprise surprise, he sat on the cache! How is it possible! So end good all good.