10-08-2003

Met Menno naar Leiden voor een paar caches. Margot liep er ook eentje mee. Geëindigd bij Alphen a/d Rijn.

 

traditional128. Bedelaarsbos by De Stuivertjes
Smile8BG en ik vroegen ons al af wat ze daar hoog boven het weiland naast de cache aan het doen waren. Uit de log van KIS98 begrijp ik dat het parapenten heet. Dat leidt natuurlijk wel af van het fraaie laantje dat we al eens eerder hadden gezien, maar dan vanaf de andere (local yocal)kant. We hebben nu dus even een lekker avondwandelingetje heen en terug naar de cache gemaakt.
NINU


multi127. Leidse Hofjes by Team Incognito
127cSmileSamen met 8BG en vriendin Margot op stap om flink wat Leidse hofjes te zien en aldaar vragen te beantwoorden. Die antwoorden zijn dan getallen en met die getallen moet je aan het eind flink rekenen. Daarna ben je klaar, kun je je papieren en GPS opbergen, want dan is het tijd om de cache te zoeken. Dat doe je het best door een familiefoto uit één van de logs mee te nemen en te ontdekken waar die foto genomen is. Daarna ga je met behulp van de hint een beetje rondkijken en binnen no time heb je de cache. Wie met de uitkomst van het rekenwerk aan de haal gaat, zal de cache niet vinden, denken wij. Gelukkig dat we de cache vonden, want ik had TB TurboBUGgy bij me die ik ergens in Utrecht heb opgedoken. Hij moest vanuit Italië zo snel mogelijk in deze cache terechtkomen en dat is nu dus gelukt. Verder niets geruild.
Even voor de duidelijkheid: het is een mooi opgezette en helder beschreven tocht langs flink wat Leidse hofjes en zeer de moeite om te doen. Wij deden het op de fiets, maar misschien is wandelen nog beter vanwege de korte verplaatsingen steeds.

 

127b127a

traditional126. Leiden - Free Coke by PeterN
SmileSamen met 8BG geprobeerd free coke te scoren. Helaas niet gelukt. Later vriendin Margot die dichtbij woont ook nog ingezet. Maar geen free coke. By the way, de cache hebben we natuurlijk wel gevonden...

 

125multi125. Leidse Ontzetting 2003 by PeterN
SmileSamen met 8BG op stap om Leiden te ontzetten, of tot ontzetting van Leiden, dat weten we niet. Tot 12 januari liep alles op rolletjes, tenminste dat dachten we. Niet dus, want we hadden niet goed gekeken waar die rev. woonde. Dus ff trug en checke. Daarna met redelijk wat moeite 12 januari gevonden. Het jaartal was wat moeilijk leesbaar, maar iemand in een voorbijvarende boot heeft het even keurig voor ons gespeld. Intussen 8BG nog wat geschiedenisles gegeven over Van Speyk die zich in de oorlog met de Belgen als een volleerde terrorist de lucht in blies. Wat de cache betreft, 8BG zag hem van ongeveer 100 m afstand liggen, eigenlijk had ie hem al gezien bij het begin van de tocht vanaf het hoge startpunt. Maar sportief als ie is, wilde hij toch de hele tocht lopen.