30-07-2003

Bizar avontuur op een eiland in een plas ontstaan door zandafgraving in de buurt van Voorschoten. Overigens was ik hier al voor de tweede keer, want voorheen was het niet gelukt de cache te vinden. Later ben ik met Achtbaangek en Lady Cachetta nogmaals naar het eiland gezwommen.

 

Favoriete log

traditional102. Kokosnoot by Robin
SmileZo, die kokosnoot eindelijk gekraakt. Na vorige keer een zeer manmoedige doch mislukte poging te hebben gedaan was het nu raak. Daar ging heel wat aan vooraf. Dit kun je lezen in de log van SuSander met wiens luxe plezierjacht het een fluitje van een cent was om de cache te bereiken, dacht ik van te voren... Maar intussen weet ik het: bij geocachen gaat er altijd wel ergens iets mis. Dat hoort bij het spel. Des te groter de voldoening als uiteindelijk de klus geklaard is. Dit is echter wel mijn meest bijzondere cache geweest tot dusver. Twee keer zwemmen en door manshoge brandnetels ploeteren om een cache te vinden. 't Is een leuke hobby!

 

Hieronder de log van Susander:
Samen met Williii ben ik vanavond op zoek gegaan naar de kokosnoot. Ik had een opblaasboot geregeld bij de scouting, Williii een elektrische luchtpomp.... alles perfect geregeld. Het opblazen van de boot ging wat langzaam, wat logisch was, want er zat een gat in. Maar niet getreurd er zaten extra luchtkamers in de boot. Dus wij vol goede moed naar de kade gelopen en aldaar de boot te water gelaten. Helaas was het gewicht van Williii (de lichtste van de twee) al teveel voor de boot. Dus..... Werd het zwemmen. De boot kwam nog wel van pas om de kleren droog mee te nemen. Eenmaal bij de steiger aangekomen bleek daar een stel aan het waterkamperen te zijn. Een beetje raar keken ze wel toen daar twee mannen in hun onderbroek uit het water kwamen. Even omgekleed, de cache gevonden en nog even met de kampeerders zitten praten. De paddels kwamen overigens ook nog goed van pas voor het neermaaien van de brandnetels, alhoewel een kapmes/zeis misschien handiger was geweest. Op de terugweg hebben we de tussencache (de autosleutels) weer opgepikt, hebben de de boot in het eeuwige archief gepropt en wat gedronken. Het was een heel avontuur, maar wel ontzettend leuk. Overigens.. Williiii, sorry van de lekke boot. Groeten, SuSander


Cry(16 juli) Wat een tocht! En wat een verdriet! Niet gevonden! En nog wel zo mijn best gedaan. Op de ligfiets van Delft naar de Vlietlanden. (Onderweg een oudere dame die mij in passeren toevoegt: LUILAK. Ze moest eens weten!) Juiste kleding (á la triatlon: zwemmen-fietsen-brandnetellopen) aangetrokken. En daar sta je dan voor die plas met op 100 m dat eiland. Ligfiets geparkeerd tussen de Hooglanders. Gehoopt op een lift naar de overkant, maar niks ervan. Dat werd dus zwemmen. Mijn belangrijke spullen mee in een bakje van de firma Curver. Maar waar ga je aan land in die wildernis? De eerste plek was fout: geen doorkomen aan. Dan maar door naar de aanlegsteiger. De GPS uit de waterdichte plastic bak en zoeken maar. En ondanks de hint van het Pine Team kan ik die kokosnoot maar niet vinden. Dan maar zoeken aan de andere kant van het eiland bij de zandzuiger. Na een half uur zoeken roept een man op die zandzuiger naar mij, of ik wat kwijt ben. Tsja, wat antwoordt je dan? Ik ben duidelijk aan het zoeken, maar niks kwijt. Wat een hobby! Het is snikheet en ik barst van de dorst. De tas van mijn ligfiets zit vol drinken, maar daar heb ik nu niets aan. Dan maar naar de zandzuiger gezwommen en om drinken gevraagd. Ik mag aan boord en krijg eerst een beker water, dan een beker cola. Ik verneem dat de twee mannen aan boord de zandzuiger Alcatraz noemen. Ze mogen namelijk niet zandzuigen, omdat milieuactivisten een tijdelijk verbod hebben geregeld. Ze dachten dat ik ook zo eentje was die de oevers aan het controleren was. Ik kan ze gerust stellen en uitleggen dat ik geocacher ben. Na de mannen bedankt te hebben, het water weer in en terug naar de fiets, waar een Hooglander stier nu gezellig naast ligt te herkauwen. Ik kijk hem diep in de ogen en lees daaruit dat ik de fiets gerust mag pakken. En zo keer ik nat, verdrietig en enigszins gedesillusioneerd terug uit de Vlietlanden.

102a102

locationless101. Dutch - RD Benchmarks 2003 by GeoGerard
101SmileRD-point: ??????
Name used: Rooms katholieke kerk Raamstraat Delft
WGS84: N 52.00.342 E 004.21.203
RD-grid: 84.016 446.875
Accuracy: 3m
Elevation: 1m
Exact placing description: anderhalve meter vanaf de grond rechterkant van de kerk.
Kind of object: bronzen pen in beton gegoten
Quality measuring point: Goed
Found: 30-07-2003
Used equipment: Magallan SporTrakPro
Dichtstbijzijnde RD punt vanaf mijn woning opgezocht in de ANWB-atlas, de moeder aller kabouters. Dat punt bleek de RK kerk in de Raamstraat te Delft te zijn. Terwijl ik bezig was met metingen en zo, kwam de pastoor van de kerk langs gewandeld. Hij dacht dat de bronzen pen met NAP-peil had te maken, wist het dus niet precies. Ik heb hem iets over geocachen uitgelegd en hem de gegevens van de website opgeschreven. Binnenkort hebben we er misschien een geocachende geestelijke bij. Mag ook wel, want bij mij begint het cachen obsessieve vormen aan te nemen en wat geestelijke hulp is dus wel gewenst.