19-07-2003

Gestart in Amersfoort, daarna zandhappen in de buurt en geëindigd in Flevoland. Alles samen met Menno.

 

traditional72. De Praambult by De Zandlopers
72SmileDe Oostvaardersplassen kun je als cacher van twee kanten benaderen: vanaf Almere en vanaf de Praambult. Maar voordat je op de juiste locatie bent aangekomen met je auto... Gelukkig had ik een plaatselijke gids meegenomen om mij te begeleiden.
Als tweede de Praambult-kant gedaan. Prachtig uitzicht hier over de Oostvaardersplassen. Tijdens ons bezoek neeg de zon steeds meer ter kimme. Dus snel even de cache gelogd na een scherpe afdaling van de bult. Dat loggen kon nog net. De laatste (halve) bladzijde is door mij gevuld. Dus heren en/of dames Zandlopers, gaarne een nieuw logboek.
Op de terugweg naar Almere stond op het grote kruispunt van de snelwegen aldaar (bij de olifanten) een verhuiswagen in brand. Passagiers uit een langskomende bus hadden snel de spullen uit de vrachtauto weten te halen en die huisraad lag nu voor oud vuil in de berm, terwijl de brandweer probeerde de verhuisauto te blussen. Ja, als rondreizend geocacher zie je nog eens wat.
NINU

 

71multi71. Eastsailorslake by Enrico
SmileDe Oostvaardersplassen kun je als cacher van twee kanten benaderen: vanaf Almere en vanaf de Praambult. Maar voordat je op de juiste locatie bent aangekomen met je auto... Gelukkig had ik een plaatselijke gids meegenomen om mij te begeleiden.
Eerst de Almere-kant gedaan. Na een korte wandeling naar het eerste WP, bleken er ter plekke enige vogelaars zich op te houden. Ze kijken door verrekijkers richting Oostvaardersplassen en speuren naar bijzondere vogels. Hadden ze beter onze kant uit kunnen kijken, hahahaha. Maar vogelaars zijn serieuze mensen en we hebben ze maar kort gestoord, want ik moest voort. Ja het hunt-instinct zoals mijn mentor Eric van het Pine-team het noemt, steekt ook bij mij al aardig de kop op. De cache was daarna snel gevonden en weer dezelfde weg terug naar de auto. Daarbij wel goed opletten, want de padjes waren weer aan het trekken en dus goed uitkijken voor die kleine donkerbruine hippende gevalletjes.
NINU

 

traditional70. Visit Me, I'm Simple by Team Kleijn
SmileSamen met 8BG een dagje op stap, dat betekent dus veel bingo. Deze cache is minder simpel dan de titel doet vermoeden. Zeker als je GPS niet al te nauwkeurig is. Het barst er van de greppels en bomen die voldoen aan de hint. Desondanks zag ik natuurlijk vrij snel waar de cache moest liggen, maar ik gunde 8BG de eer. Dus terwijl ik zogenaamd aan het zoeken was op 30 m afstand, moest ik toch nog lang wachten op de verlossende kreet van 8BG. Maar zo leert ie en dat is goed voor zijn ontwikkeling.
NINU

 

69traditional69. Greetings from the south by rayp
SmileSamen met 8BG een dagje op stap, dat betekent dus veel bingo. Rayp had voor ons iets bijzonders in petto: een cache op militair terrein. Hoewel de militairen niet aan het trainen waren, konden we eerst het terrein niet op, omdat navigator 8BG weer eens iets over het hoofd zag, in dit geval de ingang. Ik heb hem daar natuurlijk even op aangesproken en voor straf moest hij over het hek klimmen i.p.v. de normale toegang te nemen (zie foto). Het vinden van de cache was daarna geen probleem. Wij vroegen ons alleen af, of de tankjes bij het echte gebeuren ook zulke mooie asfaltweggetjes door de natuur krijgen aangeboden. Waarschijnlijk ten gevolge van het krappe budget, mogen tijdens het oefenen de tankjes niet kapot gaan.
Bij de cache zagen we dat de cache dummies ons alweer net voor waren geweest, maar deze keer een compliment: ze hadden de cache weer netjes terug geplaatst (zie ook log van First Dutch).
In: het abnormale alfabet
Uit: rekenmachientje op zonne-energie

 

68traditional68. First Dutch by Geoman
SmileSamen met 8BG een dagje op stap, dat betekent dus veel bingo. Terwijl het steeds heter werd deze dag, op het lumineuze idee gekomen eens flink door een grote zandbak te gaan stappen. Waarbij het zand in de zandbak soms ook nog grote hoogten bereikte. Bij het bestijgen van zo'n berg is het twee stappen omhoog, één stap zakken. Maar we hebben doorgezet en bereikten uiteindelijk de oasen met daar een verscholen schat. Die was gemakkelijk te vinden, want de cache dummies die ons net voor waren geweest, verdienden op deze hete dag zeker hun naam. Na het loggen hebben we dus maar even de mouwen opgestroopt en het geval flink dieper gestoken. Daarna weer dezelfde weg terug.
NINU

 

 

 

 

67traditional67. Zonnegloren by Robert en Jos Warmer
SmileSamen met 8BG een dagje op stap, dat betekent dus meermalen bingo. Zoals met deze cache die zich heeft verstopt in een konijnenhol op waterschapsheuvel. Uit deze film is ook het bekende gedicht, dat begint met: -Ik ben geboren uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee-. En daar is dan weer deze cache naar genoemd evenals het in de buurt gelegen voormalige sanatorium. Mogelijk dat ik het één en ander door elkaar haal, want het was wel erg heet vandaag.
Niets geruild, maar Robert en Jos bedankt om op deze plek een cache te plaatsen. We hebben wel met duck-tape wat herstel werkzaamheden verricht aan tekst en sticker, maar een nieuwe tekst zou niet gek zijn.

 

 

 

66multi66. Ruissen by Team RomeoMike
SmileSamen met 8BG een dagje op stap, dat betekent dus meermalen bingo. We begonnen de dag in Amersfoort, waar we door de gemeente vriendelijk werden welkom geheten op het voor ons bestemde parkeerterrein (zie foto). Dus de auto maar elders geparkeerd en op stap voor een forse wandeling op deze hete dag. Alle WP's gemakkelijk gevonden en dus ook de cache, waar zich nog een kleine familiestrijd ontspon. Wie het eerst de cache vond, mocht de Tb nemen. Je snapt het natuurlijk wel: 8BG had geen schijn van kans.
Dus uit: TB cookies.
Team RomeoMike bedankt voor deze mooie tocht door bos en woestijn.

 

virtual65. poppetje by Gimli
SmileSlechts een glimp mogen opvangen van deze leuke poppetjes. Vanuit de eerste verdieping van een huis dat uitkijkt op de poppetjes werd ik heftig door een jongedame met volautomatisch wapen onder vuur (nou ja water) genomen. Dus moest 8BG er alleen op uit om de namen te noteren, terwijl voorbijgangers snel het kruispunt passeerden. Als echte geocacher probeerde 8BG de opdracht snel af te werken en vergat daarbij in eerste instantie de naam van de winckel, eh sorry winkel. Dat kwam hem duur te staan, dus weer terug. Eind goed al goed. We hebben de namen en ik bleef droog.