wp2625fa69.png
wpfeb9069c.jpg
wp6afb0889.png
wp6897d3c8.png
wp6984796b_0f.jpg

Carrotte-pot

Wij zijn allen bekend met de bloempot, closetpot, fooienpot, knalpot, mopperpot, spaarpot evenals met de hutspot, stamppot, likkepot, vetpot, suikerpot, theepot en zeurpot. Onlangs is aan dit illustere gezelschap de Carrotte-pot toegevoegd.

Hoewel de Carrotte-pot in geocache-kringen wijd en zijd bekend is, lijkt de tijd gekomen om duidelijk de totstandkoming van dit handige gebruiksvoorwerp toe te lichten.

Eerst de pot

Neem liefst een pot met plastic deksel. Metalen deksels gaan snel roesten en zijn dan soms lastig open te draaien. Neem bij voorbeeld een pot pindakaas. De pindakaas dient uiteraard met beleid genuttigd te worden. Dat gaat het best door de pindakaas dik op een bruine boterham te smeren, de smaak nog ietsje verfijnen met een laagje honing en vervolgens een tweede bruine boterham met gedoseerde kracht erop te drukken. Gegarandeerd lekkerder dan gebak van banketbakker Bierhuizen.

 

De lege pot goed reinigen en deel 1 van de klus is geklaard.

wp7631e7a4_0f.jpg

4x A4

Voor deel 2 van het verhaal neem je 4 blanco A4-tjes. Daar gaan we met een unieke snijmethode 4 loglijsten van maken. Zet met potlood langs beide lange zijden streepjes op de volgende afstanden vanaf links: 4¼ cm, 8½ cm, 12¾ cm, 17 cm, 21¼ cm en 25½ cm.

Snijden maar

Met je scherpe Stanley-mesje kun je nu in 6 snijbewegingen de zeven stroken snijden.

wp81ef349a_0f.jpg

Van 7x4 naar 4x7

Je hebt nu 7 stapeltjes van 4 strookjes. Bouw dit om naar 4 stapeltjes van 7 strookjes.

wp7642e36f_0f.jpg

Nietmachine

En nu onder het zingen van het fraaie lied “Hup, daar is Williii met de nietmachien” hecht je de strookjes per stapeltje met 2 nietjes aaneen tot een onverbrekelijk geheel.

wp3abab064_0f.jpg

Inhoud

Behalve een loglijst hoort ook in elke cache een zogenaamde stashnote. Kijk hier voor de juiste tekst. Deze stashnote moet de Carrotte-pot beschermen tegen dreuzels. Het is daarom belangrijk de stashnote te lamineren.

Zowel de stashnote als de loglijst worden opgerold en geplaatst in de canister.

wp8430bade_0f.jpg

De Carrotte-pot

Ziehier het resultaat. Als je te werk bent gegaan volgens de instructies, kun je hier trots op zijn. Sterker nog: ik geef je een goede kans hoog te eindigen bij de open regionale kampioenschappen vrolijk kijken.

 

Mischien aardig om de voor- en nadelen van de Carrotte-pot te vermelden:

 

Voordelen

 

Loglijst blijft droog door dubbele bescherming tegen weersinvloeden.

 

In één oogopslag is te zien dat de pot niet gevaarlijk is. Dit in tegenstelling tot zijn grote broer, de munitiekist, die door dreuzels nog wel eens wordt verblijd met de komst van de Explosieven Opruim Dienst.

 

Er kunnen TB’s en coins in de pot.

 

Goedkoop.

 

 

Nadelen

 

Minder aantrekkelijk uiterlijk.

 

Weinig leuke goodies.

 

Breekbaar.

wp398a3a19_0f.jpg
wpa295a755.png

 

Wat een genot is die Carrotte-pot!