Archiefpagina 2007


Lekker rennen

22-12-2007

Even heerlijk gerend op de kortste dag van het jaar.
Vanaf nu elke dag meer daglicht en op naar een voorspoedig en cachevol 2008.

Hieronder mijn vaste tweedagelijkse trimrondje van 4 kilometer. Het is de gele lijn met de stippen. Startpunt helemaal rechtsonder bij Jacoba. Deze track is volautomatisch tot stand gekomen doordat ik mijn GPSr meenam in de borstzak. Volgens dat apparaat ben ik 26 minuten en 31 seconden in touw geweest. Dat betekent een gemiddelde snelheid van 9 km/u. Ik ren natuurlijk harder, maar in de berekening is ook opgenomen het inlopen en daarbij stukjes wandelen.

Halverwege het rondje loop ik altijd over een cache van mezelf. Een eind verder over de cache van iemand anders. Ik zeg niet van wie, maar zijn naam heeft met gerstenat te maken.


Tjeempie is weer blij !!

05-12-2007

Een maand geleden heeft ze haar GPSr verloren.
Haar grote liefde Ruurd maakte haar weer blij met een kadootje. Ziehier haar log.


4000 !!

16-10-2007

Bij de cache: "Sporen Uitgerangeerd" en die ligt in Zeeland.


Kadootje

29-09-2007

Op het Flevopolder-event kreeg ik een kadootje van de bekende poldercacher Masterchef.


Bolide weer OK

09-09-2007

Vrijdag mijn Delftsblauwe bolide opgehaald en hij glimt als nooit voorheen.
Alsof ie nooit in de Zeeuwse tang heeft gezeten.
Gisteren ermee naar Duitsland geweest en het ging prima.


Sloeweg in Vlissingen

30-08-2007

Volgorde van actie:

- groene VW Polo botst op stilstaande Delftsblauwe Ford Focus
- Delftsblauwe Ford Focus botst op stilstaande witte Toyota Corolla
- witte Toyota Corolla botst op zwarte Seat Leon

Niemand gewond, alleen materiele schade.

Delftsblauwe Ford Focus moet naar de garage voor reparatie.

Delftsblauwe Ford Focus wordt zolang vervangen door grijze Ford Fusion.

 


Nieuw-Oud

23-08-2007


Ere-galerij geocachers uitgebreid

19-07-2007

Op speciaal verzoek van een van mijn trouwste fans (zus dus) is de ere-galerij geocachers aangepast.
Behalve chronologisch zijn de foto's nu ook alfabetisch gerangschikt.
Anders gezegd:
als je de naam van een geocache-team kent, kun je nu gemakkelijk zien of hun foto in de ere-galerij staat.

Kijk hier voor de vernieuwde ere-galerij.

 


Willy of Wopke?

28-06-2007

65 jaar geleden in 1942.

Tweespalt in de familie. Hoe moet het pasgeboren jongetje heten? Er zijn twee opties: Willy of Wopke.

Beppe Trijntje wil per se Willy, want dat vindt ze een prachtige naam. Niemand begrijpt waarom, want de naam komt nergens in de familie voor. En zij vertelt niet waarom ze die naam zo apprecieert. Dat kan namelijk niet in die tijd. In haar verder ontzettend saaie meisjesjeugd is Trijntje namelijk wel eens weggedroomd in romantische gedachten. In die tijd verschenen namelijk in de pers regelmatig berichtjes over de vrijgezelle zoon Wilhelm van de Duitse Keizer die op zoek was naar een geschikte huwelijkskandidate. En welke knappe vrouw wil niet keizerin Sissi worden? Want knap was Trijntje zeker. Het zou anders lopen. Het werd niet haar geliefde "Willy", maar ene Douwe. Dat viel dus zwaar tegen. Toch kan haar droom nog een beetje waar worden als de nieuwgeborene Willy heet. Bij het zien van dit eveneens knappe jongetje kan ze op haar oude dag heimelijk weer wegdromen in romantiek.

Oerbeppe Dieuwke wil per se Wopke. Dat is namelijk de naam van haar oogappeltje. Haar tweede zoon en grootvader van de nieuwgeborene. Helaas overleden in 1929 op 44-jarige leeftijd na een turbulent leven. Eigenlijk een wonder dat ze die klap te boven is gekomen, want al in 1905 had ze haar eerste zoon verloren. Samen met haar man Oene heeft ze het verdriet van het verlies van hun twee geliefde - en enige - kinderen moeten verwerken.
Nog een reden: ook de vader van Dieuwke heette Wopke. Geen wonder dat ze wil, dat het knappe jongetje Wopke moet heten.

De oplossing komt van de vader. Hij moet het kind aangeven en dan de naam noemen. Vader heet Minne en hij adoreert zijn moeder, beppe Trijntje. Dat betekent dat de Wopke-optie kansloos is. Willy wordt het dus en daarmee uit! Beppe Trijntje tevreden en dromen maar.

Maar hoe vertel je dat aan de stokoude doodzieke oerbeppe Dieuwke? Men vindt een creatieve oplossing en maakt haar gewoon wijs dat het kind Wopke is genoemd. Zo. Dieuwke ook tevreden. Mooi niet! Ze vertrouwt (terecht!) de andere tak van de familie niet en eist een bewijs! Nou dat kan. Met veel vertoon wordt van beneden een krant gehaald en men toont haar de geboorte-advertentie. Men is echter wel zo slim niet haar leesbril aan te reiken en met de uitroep "Nou heb je het zelf kunnen zien!" is het probleem van de baan. Twee weken na de geboorte van Willy overlijdt oerbeppe Dieuwke vredig in de gedachte dat haar achterkleinkind Wopke heet.

 


Domme vraag

22-05-2007

Welke van onderstaande fietsen behoort toe aan een
 dierenverzorgster/webdesignster/fotografe/schrijfster/technica/presentatrice?


Folder Staatsbosbeheer

23-04-2007

Team Minouschka verraste mij met een scan van een folder van Staatsbosbeheer waarop Loze Jorry en ik prijken. Wij zijn blijkbaar geschoten op 29 juni 2006 tijdens de door geocachers hooggewaardeerde Bedevaartcache. Zie mijn log en de log van Jorry. Dit is de voorpagina van de folder:


In de wachtruimte bij de fysio-therapeut

20-04-2007

Omdat ik altijd ruim op tijd ben voor mijn fysio-behandeling aan mijn schouder - is bijna weer helemaal beter - lees ik wat in de tijdschrijften die er liggen. Zo ook de allochtone gehoofddoekte dame tegenover mij. Plots staat ze op met haar tijdschrijft, komt naast mij zitten en wijst op een woord met de vraag wat het betekent. Er staat in grote letters "overschaduwd" en dat slaat op iets (de nieuw geboren baby?) met Maxima die met haar wat droeve gezicht zeer groot op de voorpagina prijkt. Ik heb geen idee waar het over gaat, maar leg haar uit dat er iets vervelends is gebeurd. Dan wijst ze op de foto van Jack Spijkerman die ook met een (wat kleinere) foto op dezelfde voorpagina staat, en ze vraagt op Jack wijzend: "Is dat de vader?"


3000 !!
(lees hier)

03-04-2007


Geo-klets vernieuwd!!


Dit krijg je ervan als op "Carrotte" googelt:

08-02-2007


 

 

Het

06-02-2007

Het
- skeelert, schaatst en fietst
- verlost zeer kundig
- ontwerpt websites
- proeft het verschil tussen alle soorten koffie, thee en chocola
- gedraagt zich soms als een virus
- redt mens en dier in nood en van de dood
- leest sneller dan de geluidssnelheid
- maakt foto's in alle rangen en standen
- knutselt kunst
- kent alle films van 007 en MacGyver
- vist op zeevisjes die thuis lekker gebakken en opgegeten worden
- jongleert, acteert en equilibreert
- schrijft in alle bladen, hoeken en gaten
- rijdt Smart en sinds gisteravond ook Zamboni.


 

soar bay / ah / lah / kah roht

24-01-2007

Een vliegende kraai vangt altijd wat.
Al googelend kwam ik uit op een interessant recept van mevrouw
Debra Fioritto Weber: Sorbet à la Carrotte.
Typisch Franse keuken, dus gegarandeerd lekker.
Wat heb je er voor nodig? let op: wortels, suiker, sinaasappelsap, citroensap, crème fraîche en tangerine likeur.
Wat doe je met die ingrediënten? Lees dat maar op die site: Sorbet à la Carrotte.
Eet smakelijk!

 

Klembord weg

18-01-2007

Door de keiharde storm van vandaag is helaas het klembord van mijn pc weggewaaid toen ik even de deur van mijn balkon opende. Als iemand toevallig nog een klembord op zijn pc over heeft, wil ik graag overnemen. De kleur is voor mij onbelangrijk. Wel gratis natuurlijk, anders kan ik net zo goed zelf eentje kopen.

 

Inspiratie

12-01-2007

Deze winter meer inspiratie om nieuwe caches te leggen dan de vorige winterslaap-periode. Geen idee waar het vandaan komt. Intussen hebben al 5 nieuwe caches het levenslicht gezien. Vier ervan betreft puzzels, eentje is een wandeling van 5 kilometer door de Delftse Hout met de fraaie titel: Loverboy Ruurd. Als je als nieuwsgierige niet-geocacher de beschrijvingen wilt lezen. Dit zijn ze:

Loverboy Ruurd
Coupe Carrotte 2
Kwik-Kwik-Slow
Puntje
heide decade

 

Nieuw jaar, nieuwe kansen

07-01-2007

Het nieuwe jaar is goed begonnen. Ik ben nu slechts een klein weekje bezig om mijn pc weer op orde te brengen en het schiet al aardig op. Over de oorzaak ervan kun je hier lezen. Je kunt er de conclusie uit trekken, dat het fijn is kinderen te hebben die verstand van computers hebben. Is hun opvoeding toch niet helemaal voor niks geweest, hahaha.
Door de actie van mijn lieve dochter ben ik uiteindelijk geloof ik, maar ik weet het niet zeker, slechts weinig programma's, gegevens en instellingen van mijn pc kwijtgeraakt. Ik heb overigens nog steeds geen virusbeveiliger. En daar was het allemaal mee begonnen. Maar wie is er bang voor virussen als je bloedeigen kind ook gewoon je hele harde schijf kan wissen? Ik niet.
Nu, na 5 dagen onafgebroken pendelen tussen mijn pc, mijn laptop, mijn kleine back-up schijf en mijn nieuw gekochte grote back-up schijf, en na het onvermoeibaar zwoegen van mijn zoon Dennis in de avonduren, vrijdag zelfs tot half 4 in de nacht, en na het onafgebroken maar wel op afstand belangstelling tonen van mijn dochter, en na vrijdagavond bij haar een wiedergutmachungs-diner samen met Dennis te hebben genuttigd, en nadat ook mijn jongste zoon Menno gisteravond een duit in de zak heeft gedaan en bovendien een interessant voorstel lanceerde om dit soort calamiteiten in de toekomst te voorkomen, waar hij dan zelf hoogstpersoonlijk voor zal gaan zorgdragen, heb ik zin om een lekker rondje te gaan draven. En dat ga ik nu doen. Heerlijk!